NA HOT SPOT JEDINĚ ECOSPOT, JAK NÁM NAPSALA SPOKOJENÁ MAJITELKA PSA POSTIŽENÉHO HOTSPOTEM

O co se vlastně jedná? Jedná se o velmi nepříjemný, rychle postupující zánět kůže u psa. Hotspot (lidově řečeno zv. horká skvrna) se u psa objevuje převážně v létě a na podzim. Změny se na kůži psa objevují velice rychle (během několika hodin). Tyto změny jsou velmi bolestivé a svědivé, pes si postižené místo neustále drbe a olizuje. Zánět nejprve vypadá jako začervenalé místo, nejčastěji v oblasti obličeje, krku, beder, v okolí ocasu. Na postiženém místě se přemnoží bakterie, chlupy začnou být slepené, oblast výskytu Hotspotu začne mokvat, postižené místo se začíná rozšiřovat.

A jak bojovat s Hotspotem? Rozhodující je rychlost. Postižené místo ostříháme, případně oholíme, dokonale odmastíme, vydezinfikujeme a očistíme, nejlépe roztokem Betadiny. Na takto připravené vysušené místo aplikujeme postřikem veterinární přípravek EcoSpot 5-6x denně, celý postup opakujeme do úplného vyhojení postižené kůže psa. Zabraňte psovi v drbání a olizování postiženého místa, protože by si Hotspot jenom rozšiřoval!

EcoSpot je veterinární přípravek pro psy a kočky určený na zklidnění a vyčištění podrážděné a bolavé kůže v důsledku nadměrného škrabání, olizování a kousání. Může se použít i na obnaženou a zapáchající kůži a léze po vypadání srsti. EcoSpot zklidňuje postiženou oblast pomocí přírodních složek a usnadňuje zahájení hojení.

EcoSpot – bezpečný, účinný, přírodní, vyzkoušený, fungující a lehce aplikovatelný přípravek z USA, pro použití u většiny typů kožních problémů – bakteriální a parazitární infekce, kvasinky, mykózy a alergie, speciálně vyvinut na HotSpot, přípavek EcoSpot je řádně registrován ÚSKVBL pod číslem 066-16/C

Nepoužívejte spolu s ostatními produkty určenými pro ošetření kůže psů a koček