JAK EFEKTIVNĚ BOJOVAT S HOTSPOTEM NEBO-LI AKUTNÍM MOKVAVÝM ZÁNĚTEM KŮŽE?

Vznik HotSpotu je rychlý, velice nepředvídatelný a existuje mnoho faktorů, které ho mohou způsobit.
Je velice důležité podchytit HotSpot v jeho časné fázi a začít ihned s léčbou.
Máme pro vás několik neocenitelných tipů, jak na to 

1) HotSpot je způsoben tzv. autotraumatizací – tedy vlastním poškozením kůže ať už je to škrábáním, kousáním nebo odíráním určitého místa na těle díky bolestivosti nebo pocitu svědění. Primárních příčin, které způsobují bolestivost či svědění je celá řada: hypersenzitivní reakce – alergické reakce, přecitlivělost na bleší kousnutí, zevní parazité, plísňové či bakteriální onemocnění, problémy s paraanálními váčky, cizí tělesa, povrchová poranění (zejména pokousání), zplstnatělá srst, zánět zevního zvukovodu, kontaktní dráždivé látky. Rozvoj kožních změn urychluje teplota v letních měsících a vysoká relativní vlhkost vzduchu.

2) Postižené místo oholte nebo ostříhejte, vydesinfikujte – pomocí naředěného roztoku Betadiny a odstraňte veškerou nekrotickou tkáň – tedy tkáň, která není zdravá a naopak zpomaluje hojení a hlavně i průnik přípravku EcoSpot. Nejčastěji se jedná o strupy, které pokrývají povrch kožních změn.
3) Aplikujte přípravek EcoSpot 4-5 x denně na postižené místo. Zabraňte psovi/kočce v olizování, škrabání nebo odírání postiženého místa.

EcoSpot je jedním v nejúčinnějších přípravků v boji s Hot Spotem. Přípravek je ve formě spreje – snadno se aplikuje a rychle zasychá, snižuje svědivost, urychluje hojení, NIČÍ bakterie a kvasinky. Výsledky léčby můžete vidět již velmi rychle – během 3-4 dnů. Jedinečné složení EcoSpotu také urychluje zarůstání postižené oblasti srstí. Navíc se jedná o 100% přírodní přípravek, je tedy zcela bezpečný i v případě olizování ošetřených míst.